Gradinita noastra este gradinita model de training din 1998, avem patru formatoare nationale in alternativa Step By Step si organizam cursuri de formare.
Alternativa educationala Step by Step a aparut ca o cerinta fireasca a modernitatii, a noului, a schimbarii. Cu toate barierele cognitive sau de perceptie, dezvoltarea Alternativei educationale Step by Step este cea mai puternica comparativ cu celelalte alternative. Succesul ei este dat de reorganizarea procesului didactic in special al strategiilor, a formelor de organizare a procesului de invatamant, a centrarii invatarii pe elev, in general a noului bazat pe ratiunile scolii active de la inceputul secolului XX.
In 1994, Fundatia Soros pentru o Societate Deschisa lansa prin fundatiile nationale din 15 tari din Europa Centrala si de Est, tari foste comuniste, un ambitios program regional care se adresa copiilor de varsta prescolara si familiilor lor, grup tinta aflat in situatie socio-economica defavorizata.
Denumit initial Head Start, programul a fost conceput dupa modelul introdus in SUA in anii 60. Ca un program educational de reforma, care promoveaza metode de predare invatare centrate pe copil, precum si implicarea familiei si a comunitatii in procesul instructiv educativ. In primul an, programul s-a aplicat in 15 tari, la nivelul a 200 de grupe de gradinita. In mod firesc, programul a trebuit sa respecte legislatia in domeniul educatiei, specificul cultural si traditiile din fiecare tara in parte, indepartandu-se oarecum de modelul American. In 1995 programul a luat numele de Step By Step, nume de licenta pentru tarile in care se aplica.
In contextul invatamantului din Romania, Step by Step este o alternativa educationala care implementeaza metode de predare centrate pe copil si incurajeaza implicarea familiei si a comunitatii in invatamantul prescolar si scolar. Aplicarea programului a fost reglementata de Conventia semnata in iunie 1994 cu Ministerul Invatamantului, Conventie care a fost reactulizata pe masura ce programul s-a extins. Programul Step by Step a fost recunoscut ca alternativa educationala de catre MEN, in conformitate cu aprobarea Consiliului pentru Alternative nr. 10015 din mai 1995. In martie 1998 Asociatia Centrul Step By Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala a fost inregistrata prin Hotarare Judecatoareasca drept Organizatie neguvernamentala, non-profit.
In prezent CEDP Step By Step dezvolta in comun cu MEN prin Conventia de parteneriat educational nr. 365 din 26.04.2012 cursuri de formare initiala si continuua pentru cadrele didactice.
Step By Step aplica Curriculum-ul national, standardele nationale, este adaptat culturii locale ceea ce-l deosebeste de invatamantul traditional este metodologia de aplicare.