Considerații teoretice
- Este important ca educatorii să recunoasca rolul primordial al familiei ca prim educator;
- Programul de educație parentală este fundamentat pe convingerea că implicarea membrilor familiei în viata și activitatea gradiniței este esentială pentru fixarea și largirea cunoștințelor asimilate în sala de grupă;
- Această reciprocitate dintre mediile ambiante de invățare,casă și gradiniță reflectă respectul și cooperarea în beneficiul copilului
Scopul programului
Este acela de a aduce părinții și familiile mai aproape de viața grădiniței; de a optimiza relația parinte – copil în vederea prevenirii unor probleme grave de educație; de a conștientiza faptul că parinții în colaborare cu educatorul pot influența și conduce mai bine comportamentul și progresul copilului.
Haideți să facem împreună o lume în care fiecarui copil îi este bine!
Și cum putem face asta?
Primul pas ar fi să acordam mai multă atenție colaborarii noastre cu familiile copiilor, să facem din asta o prioritate, să o facem cu profesionalism și cu eficienta , într-un cuvînt să promovam o colaborare cu sens în folosul copilului.
Să derulam în acest an școlar programul de educație parentală, program avizat de către ISJ Satu Mare, încadrat în categoria proiectelor educaționale.
PAȘI DE URMAT :
- Ne gandim la una sau mai multe activitați de educare și implicare a parinților , activitați care sa fie mai mult practice decât teoretice, care să aibă sens și să sprijine parinții în ințelegerea și educația copilului lor. Aceste activitați pot urma sau nu o singură temă de interes și pot îmbraca diferite forme de abordare cum ar fi: ateliere, proiecte, parteneriate, studii, modalitați de informare, consiliere, strategii de comunicare, programe, sprijin și intervenție, tendințe moderne, cluburi sau cursuri, implicarea în activitațile din sala de grupă sau din exterior, etc…
- Scriem proiectul și îl transmitem la GPP nr. 11, Satu Mare , în perioada 25.10.2021 – 29.10.2021, pe adresa: [email protected]
- Incepând cu luna noiembrie și până în luna mai desfașuram activitățile !
- In luna mai participăm împreună la diseminarea bunelor practici cuprinse în scurte prezentări, învățăm unii de la alții și ne bucurăm împreună că am facut un pas mic către o gradiniță mai bună, mai apreciată și mai respectată!
UN START BUN TUTUROR!
VĂ MULȚUMIM ȘI ASTEPTĂM CU INTERES PROIECTELE D-VOASTRĂ!